Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők

2012.06.29

Naruto Uzumaki:

uzumaki_naruto_1132162_2899.jpg 

 Ő a főszereplő. Egy hiperaktív, önfejű és makacs fiú, aki általában nagyokat mond, de hihetetlenül kitartó és barátaiért bármire képes (, bár szinte mindenkit barátjának tekint.) Mivel a Kyuubi benne lett lepecsételve újszülött korában, mindenki félt tőle és nem barátkozott vele senki. Mindig egyedül volt, mindenki lenézte és ezért sok szenvedésen kellett keresztül mennie. Legfőbb és egyben legnagyobb álma, hogy ő legyen a Hokage. Elismerést akar. Bár Naruto évekig mindig egyedül volt, idővel elfogadták őt és rengeteg barátot szerzett. Aki bajban van, annak önzetlenül segít, nem törődve a veszéllyel. Sasuket legnagyobb riválisának tekinti és bár, úgy tűnik, hogy nem nagyon kedvelik egymást valójában egymás legjobb barátai. Másik csapattársa Sakura, akibe szerelmes, bár ezt nem viszonozza Sakura. Bármilyen küldetésre megy el, ott biztos történik valami, mindig bajba kerül. Akármennyire is gyerekesnek tűnik, alkalom adtán kiváló ötletei vannak és nagyon komoly is tud lenni. A "rábeszélőkéje" nagyon jó :), szinte bárkit rá tud venni, hogy térjen vissza a helyes útra, legyen az gyerek vagy felnőtt. Előszeretettel használ Perverz Jutsukat, amiket ő talál ki és ha előadja valamelyik nagykorúnak, annak a nagykorúnak vérezni kezd az orra.

 

Sasuke Uchiha:

003-sasuke.jpg  Sasuke múltja miatt, elég bizalmatlan mindenki felé, magába zárkózó és általában egyhangulatú. A sorozat első harmadában, míg Konohában van, ugyan a csapattal együtt dolgozik, bár néha látszik rajta, hogy szívesebben tenne mást. Nem érdeklik a rangok, egy dolog miatt él, hogy bosszút állhasson bátyján, aki az egész klánja kiirtásáért felelős. Sasuket a Chunin vizsgán megtámadja Orochimaru és a Mennyek Átok Pecsétjét helyezi rá, aminek következménye, hogy a Sharingan használatánál egy ismeretlen erő lesz úrrá teste fölött. Sasuke Orochimarutól megkapja a lehetőséget, hogy hatalmas erőre tehessen szert, de ennek fejében át kell, hogy álljon az ő oldalára, mindent és mindenkit maga mögött hagyva. Sasuke él ezzel a lehetőséggel és barátait, maga mögött hagyva eltűnik a faluból. Sakura nem tudta rábeszélni a maradásra, még Naruto sem. Orochimaru, Sasuke testét akarja, de a fiút ez se érdeklni, ha a bosszúja ezzel beteljesülhet. Sasuke, Narutot eleinte kis senkinek gondolja, aki nem érhet fel hozzá, később már komoly riválisként tekint rá, de eközben a legjobb barátja is.

 

Sakura Haruno:

sakura1.jpg  Sakurát nagyon sokáig a magas homloka miatt csúfolta mindenki, ami nagyon érzékenyen érintette és emiatt nagyon sokat sírt. Haját előrefésülre, frufrut csinált, de ez sem segített. Ezután ismerte meg Ino-t, akivel jó barátok lettek. Ino adott Sakurának egy kendőt, amit fejpántként használ és onnantól kezdve mindig így hordja haját. Azonban ez a barátság később komoly rivalizálásba torkollik. Sakura nagyon kedves, segítőkész és barátságos lány, de olykor-olykor, főleg Narutonak és Inonak hála előtörnek belőle a dühkitörések és ilyenkor, menekülni kell az életbemaradásért. Az Akadémiára kerülése óta gyengédebb érzelmeket táplál Sasuke iránt, viszonzatlanul. Kiváló chakra irányító képessége van. Ez teszi továbbá lehetővé, hogy Sasuke távozása, és Naruto sérülései után - amiket Sasuke okozott neki - orvosi ninja lehessen belőle. A Shippudenben, már több, mint profi. Mindezek képességek mellett, hatalmas fizikai erőre tesz szert, amivel a földet könnyedén összezúzza és ezt is nagyban köszönheti a chakra irányító képességének. Eleinte mindig ő szorul a legtöbb segítségre és ezért sokszor érzi magát feleslegesnek, de ez már a sorozat végefelé, a Shippudenben pedig már teljesen feloszlik. Az egyik legfontosabb tagja a csapatnak, aki bármit megtenne barátaiért.

 

Kakashi Hatake:

naruto_kakashi0020.jpg  Kakashi a Levelek közt rejtőző falu egy Jouninja, akit a világban Másoló Ninjaként ismernek. Ezt a nevet a bal szemében lévő Sharingannak köszönhetően kapta, amivel már több, mint 1000 technikát másolt le. Ő a 7-es csapat vezetője és egyben ez az első csapata is, mivel eddig egyedül őket engedte át a vizsgáján. Mindannak ellenére, hogy arcát eltakarja egy maszk, bal szemét fedi a homlokvédője, általában elég kómás a szeme, szinte mindig a Gyere Gyere Paradicsom c. korhatáros könyvét olvassa, és teljesen egyedi stílusa van. A nevét szinte mindenhol ismerik a Sharingannak köszönhetően és sokan akarják őt legyőzni. Sharinganja egykor csapattársa, Uchiha Obito-é volt, de halála előtt a 3. csapattársuk, átültte Kakashi szemébe. Kakashi régebben ANBU harcos volt, sőt, ő volt az ANBU vezetője, de kilépett. Vannak olyanok, akikért akár az életét is feláldozná Naruto, Sakura. Kakashinak ez az egyik "jellegzetes" mondata: Megvédelek titeket, akár az életem árán is! A Másik: A legfontosabb a csapatmunka. Szokása, hogy mindenhonnan elkésik, ennek oka, hogy Obito halál után, minden nap kimegy a síremlékhez, és mivel teljesen elvesztette az időérzékét, későn indul el mindenhová.


Konohai Genin Csapatok:

Gai csapata:

gai-csapata.jpeg  Gai Maito: Konohai Jounin. Lee, Neji és TenTen csapatkapitánya. csak Taijutsu-t használ. Kakashival ősi riválisok, de Kakashi-t ez nem nagyon érdekli, ami Gai-t még jobban idegesíti, az hogy csak 1-el vezet előtte.

 Rock Lee: TenTen és Neji csapattársa, csak Taijutsuhoz ért, egy ninjutsu-t, de egy genjutsu-t nem képes végrehajtani. Gai Maito a példaképe úgy öltözik és úgy is néz ki. Elképesztő sokat edz és egy nagy súly van mindig a lábán ami megnehezíti a harc közben.

TenTen: Lee és Neji csapattársa, fegyveridéző tekercseket használ különféle kombinációban. Sok információ nincs róla és nem is szokott aktív lenni.

Neji Hyuuga: Lee és Ten Ten csapattársa, a Hyuuga klán oldalágából származik, rendelkezik a Byakugannal. Elképesztő tehetséges ezt az is mutatja hogy a Shippuudenben már Jounin.


Asuma csapata:

asumacsapata  Asuma Sarutobi: Shikamaru, Choji és Ino csapatkapitánya. Sokat nem tudunk róla csak hogy egy különleges boxert használ ami csak szél elemű Chakrával működik. Kedvenc tevékenysége, hogy Shikamaruval egy Sakkhoz hasonló Japán játékot játszik. A Shippudenben meghal.


Choji Akimichi: Az Akimichi klán sarja. Elképesztően sokat eszik azaz állandóan csak eszik. Ha a dagadt vagy hasonló sértéssel illeti valaki akkor péppé veri azt aki kigúnyolta. A klán Kekkei Genkhai-át ő is örökölte azaz megtudja növelni a testrészeit.

Shikamaru Nara: Shikamaru a 10-es csapat tagja. Ahogy egyszer jellemezte magát: Egy lusta, felhőmániás srác. Hát ez bizony így is van. Imádja a felhőket bámulni, olykor-olykor még harc közben is szakít arra időt, hogy felpillantson az égre és megjegyezze, hogy milyen szépek a felhők és, hogy ők milyen szabadok. Vérvonalképessége az Árnyék jutsuk. Azt mindenképpen meg kell ide jegyezni, hogy Shikamaru, bár nagyon lusta és nem igazán érdekli semmi sem, nagyon okos és inteligens. Kitűnő elemző, rövid idő alatt ki tud találni egy remek stratégiát. Bevett szokása, hogy amikor ki kell valamit találni vagy rá kell valamire jönnie, felvesz egy guggoló pózt és az ujjait összeérinti. Így marad, amíg meg nincs a megfelelő megoldás. Kedvenc játéka a Shougi, ami olyasmi, mint a sakk. Ő lett a korosztályában először chunin, főleg a vezető képessége miatt. Amikor őt látjuk, nincs olyan szereplése, amiben nem hangozna el, hogy: Kellemetlen! Ezt minden mondatába előszeretettel fűzi bele. Choujival már egész kicsi koruk óta nagyon jó barátok, így én azt gondolom, hogy nem csak a véletlen játszott közre, hogy egy csapatba kerültek. Ino egyedül vele nem akart egy csapatba kerülni, de mégis sikerült. Shikamaru reakciója erre: Úgy látszik, mégis velem leszel egy csapatban. Nem nagyon akart chunin lenni, mivel így több a munkája, de nem jött neki össze, így dolgoznia kell. A nőket mondhatni ki nem állhatja, mivel az anyja mindenért beleköt és mivel már csak az van a fejében, hogy minden nő egyforma és csak velük ne kelljen harcolnia, természetesen, mindig egy nőt kap. Ismét megszokott mondásai következnek: "Egy nő nem védhet meg egy férfit" "Egy férfi nem üthet meg egy nőt"  De legalább rendes. Apja szerint gyáva és elfut minden elől, de ez nem így van. Egyszerűen nem kezd bele olyan felesleges csatákba, amiben alapos mérlegelése után úgy gondolja, hogy nem kerülhet ki győztesen. Ennek ellenére is belement egyszer-kétszer egy ilyen csatába és mind a két alkalommal megmentették.

Ino Yamanaka: Ino a 10-es csapat tagja. Ino nem egy csúnya lány, de ezzel tisztába is van. Sasukébe teljesen bele van esve és ez az oka annak, hogy a gyerekkorukban oly jóban lévő Sakurával, most komoly riválisok lettek, mind a szerelemben, mind pedig a ninja képességekben. Ino vérvonalképessége, hogy mások elméjébe tudja a saját elméjét áthelyezni, ezáltal átvéve ellenfele teste felett az uralmat. Bár Ino és Sakura riválisok lettek, továbbra is legjobb barátok, habár ezt egyikük se lenne képes kimondani. Ino segített Sakurának egy kis önbizalmat szerezni, és bár Sakura önálló utakon kezdett el járni, ők mégis mindig barátok maradnak. Később, miután Sakura orvosi ninja lett és egy harc folyamán Inonak semmi haszna nem volt, míg Sakura képességeire mindenki számított, úgy döntött ő is orvosi ninja lesz, de Sakurát nem éri benne utol soha. Ino családjának van egy virágüzlete, ahol Ino gyakran besegít.

 

Kurenai csapata:

kurnaiteam.jpg  Kurenai Yuuhi: Konohai Jounin. Hinata, Kiba és Shino csapatkapitánya. Genjutsu specialista.

 Kiba Inuzuka: Az Inuzuka klán sarja. Állandóan Akamaruval a kutyájával van, amúgy egyben ez a klán különlegessége. Hinata és Shino csapattársa.

Hinata Hyuuga: A Hyuuga klán főágából származik, Neji unokatestvére. ő is rendelkezik a Byakugannal de nem olyan tehetséges mint Neji. Naruto-ba szerelmes de ezt nem meri bevallani neki.

Shino Aburame: Ő egy bogaras fiú, aki az Aburame klánból származik. A klán különlegessége a rovarok.

 

Homok rejteki csapatok:

Baki csapata:

baki_01.jpg  Baki: Baki, Gaara, Kankurou és Temari sensei-je. Baki nem foglalkozik nagyon velük, mert tudja, hogy nekik nem kell segíteni. Baki a saját falujában legyőzhetetlen.

 

 

 

 

gaara_part_1.jpg Gaara Hayaki: Gaara dísztökjében sok homok van, ami ha kell, megvédi őt. A Chuunin vizsga harcaikig nem volt egyetlen sérülése sem. Kankurou és Temari a testvérei és egyben a csapattársai is. A Sensei-ük Baki. Tudja irányítani a különböző földet, homokot. Gaara később Kazakage lesz. Ha víz kerül a homokjára, nem tudja használni a homokot.

temari-of-the-sand.jpg Temari Hayaki: Gaara és Kankuro csapattársa. Szélhasználó, ami annyit tesz hogy egy legyezővel akár tornádót is kelthet.Temari szerelmes Shikamaru-ba.

 

 

 

 

 

kankuro.png Kankuro Hayaki: Homok falu beli bábhasználó. Gaara és Temari csapattársa. Egyszerre általában 2 bábbal harcol az egyik elkapja a másik megöli az ellenfelet.

 

 

 

Egyéb Konohai Ninják:

25617528_yamato1.jpg  Yamato: ANBU tag akinek a Yamato csak álneve az igazi neve nem derül ki. Ő lesz Naruto Sakura és Sai csapkapitánya mikor Kakashi kórházba kerül. Orochimaru által képes az 1. Hokage által használt Fa elemű technikák alkalmazására.

 

 

sai2.png Sai: Az ANBU Gyökér kiképzőosztagának tagja amely szervezetet már feloszlatták. Sainak nincsenek érzései mivel kinevelték belőle. De később Naruto vissza hozza belé az érzéseit.

 

jiraiya.jpg  Jiraiya: A 3 legendás Sannin egyike és Naruto edzője. Ezenfelül ő tanította a 4. Hokage-t is. Békákat használ támadáshoz és még sok egyéb dologra is. Naruto keresztapja.

 

 

 

 

hokage-tsunade-naruto-poster1.jpg Tsunade: Konoha három legendás Sannin-jának egyike. Az 1. Hokage unokája. Ő lesz az 5. Hokage, miután a 3. Hokage meghal.

 

 

shizune.png Shizune: Tsunade segédje. Tsunade megtanította neki a gyógyítást. Általában mérgezett tűkkel támad.Van egy malaca Tonton.

TonTon:

 tonton.jpg

 

 

 

 

 

naruto.com.br_konohamaru_003.jpg Konohamaru: A 3. Hokage unokája és egyszer ő is azzá akar válni. Példaképe és barátja Naruto. Első igazi Jutsuja a Sexy Jutsu amit Naruto tanított neki. Később megkapja a konohai fejpántot.

 

 

 

iruka.jpg Iruka Umino: Akadémiai oktató ő képezte mind a 9 genint Naruto-t is beleértve. Ő volt az első aki elismerte Naruto-t és a barátja lett. A gyermeksorsa hasonlít Naruto-éhoz mivel a Kyuubi támadás alatt elvesztette családját.

 

 

kabuto.jpg Kabuto: Konohai orvosi ninja aki átáll Orochimaru és az Akatsuki oldalára. a Chakrájával képes szerveket átvágni külső sérülés nélkül.

 

 

 

 

A ködfalu ninjái:

haku.jpg Haku: Zabuza "fegyvere". Rendelkezik a Kekkei Genkhai-al tehát képes jégből tükörcsapdát alakítani és ezen tükrök közt elképesztő sebességgel cikázni. Ne tévesszen meg a külseje, ő fiú.

 

 

 

178998-zabuza_large.jpg Zabuza Momochi: A köd falu démonjának is nevezik. Egy óriási karddal harcol ami majdnem akkora mint ő maga. Kakashi győzi le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt konohai ninja/ Volt Akatsuki tag:

orochimaru.jpg Orochimaru: A 3 legendás Sannin egyike. A halhatatlanság érdekében kísérleteket folytatott embereken amiért elüldözték Konohából. Fő célja elpusztítani Konohát. Sasuke csatlakozik majd hozzá hogy erősebbé váljon. Emellett ő alapította a Hang falut is. Sasuke a Shippudenben megöli.

 

 

Akatsuki tagok:

 

itachi-3-.jpg  Itachi Uchiha:  Sasuke bátyja. Leigázta a teljes klánját csak hogy megnézze milyen erős, de Sasukét életben hagyta hogy ő legyen a bosszúálló. Az Akatsuki tagja és Kisame társa. Konohai ninja volt.

 

 

 

 

deidara.png Deidara: Az Akatsuki tagja. Mind a két kezén van egy száj amellyel képes egy különleges agyagból robbanószert csinálni amit megformálva használ. A robbangatást Művészetnek nevezi. Sasori társa, míg meg nem hal Sasori, aztán Tobi társa lesz. Kőrejtek ninja-ja volt.

 

 

 

 

 

 

 

sasori.jpg Sasori: Homoki bábhasználó aki a Homoki vének egyikének unokája. Ő magából is bábot csinált így nem öregszik meg. Sakura és a Nagymamája ölte meg.

 

 

 

tobi.jpg  Tobi: Kakashi egykori csapattársa. Rendelkezik a Sharingannal de ugye csak egyel mivel a másik Kakashi bal szemét ékesíti. Halála után lett az Akatsuki tagja és valójában ő az igazi vezér de ezt kevesen tudják. Konohából valósi.

 

 

 

 

kisame-hoshigaki.jpg Kisame Hoshigaki: A Köd falujából származó ninja. Itachi társa és azt a feladatot kapták hogy megszerezzék Naruto-ból a Kyuubit. Van egy óriási kardja ami nem vág mint egy igazi penge hanem mivel olyan mint egy hal pikkeje leszab egy darabot az áldozatból. A kardja a chakrát is elszívja. Kisame-nak kb. annyi chakrája lehet, mint egy bijuunak.

 

 

pein.jpg Pein: Eső rejteki ninja volt. Konan a csapattársa az Akatsukiban. Pein az Akatsuki vezér ( látszólag ), ő osztja ki a feladatokat. Azért Pein a vezető mert ő tud Telepátián keresztül kommunikálni a tagokkal. Célja, hogy egy olyan világban éljenek az emberek, ahol ő az isten és nincs háború. Jiraiya tanítványa volt és ő ölte meg Jiraiyat.

 

 

akatsuki_konan_by_silva17.png Konan: Konan az egyetlen lány az akatsuki-ból. Ő és Pein jöttek együtt a eső faluból.Csak Konan tudja hogy Pein-nek mi a célja. Ő tiszteli a legjobban Peint. Konan ereje a papír hajtogatás-támadás. Jiraiya tanítványa volt, Peinnel eggyütt.

 

 

 

kakuzu.jpg Kakuzu: Kakuzu teste össze van varrva. Őt csak a pénz és a fejvadászat érdekli. Az Akatsuki előtt, fejvadász volt. Kakuzu-nak 5 szíve van, mivel a harcok után az ellenség szívét kiveszi és berakja a saját testébe. Hidan véletlenül elpusztította a Víz-, Kakashi a elpusztította a Föld- és Naruto a Villám- és a Tűz- szívét.Végén Kakashi ölte meg. A csapattársa Hidan.

 

hidan-hidan-3685957-721-720.jpg Hidan: Hidan a hátán egy különleges kaszát hord. Ő egy gonosz vallást tanul aminek neve Jashin. Hidan és Kakuzu fogták be a kétfarkú démont. Ha a  kaszájával megsebzi az ellenfelét és megnyalja a vérét, akkor élőhalottá válik ( ha ránézel, olyan mintha élőhalott lenne ), a saját fájdalmát átirányítsa az ellenfél testébe de úgy hogy saját maga is érzi a fájdalmat.

 

zetsu.jpg Zetsu:  Igen fura figura az egyik része a testének fehér, a másik teljesen fekete. Őt még nemláttuk harcolni mert ő inkább kémkedik, mert beletud olvadni a környezetébe. Naruto egyszer azt mondta neki: Ki ez az Aloe fejű? xD