Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismertető

2012.06.29

naruto-logo_thumb2.jpg  Főszereplőink lakhelye Konoha, aminek a vezetője a hivatalosan legerősebb és legrangosabb ninja, a Hokage. 12 évvel a történet kezdete előtt egy óriási kilencfarkú rókadémon támadta meg a falut, amit az akkori Hokage csak élete árán tudott megállítani, azt is úgy, hogy egy újszülött lelkébe zárta el a démont. Ez az újszülött volt Uzumaki Naruto, sorozatunk főhőse. Narutot egész gyerekkorában kerülték, mindig egyedül volt és a tanulás is nehezen ment neki. Emellett az első számú bajkeverő is a faluban és állítása szerint egy nap Hokage lesz belőle, ez a célja. Hamar elválik, hogy nem csak a szája nagy és okkal olyan, amilyen.

Nagy nehezen sikerül shinobivá válnia, de útja még csak ott kezdődik. Két másik genin lesz a társa és egy jounin a tanáruk. Így teljes a csapat, amiben benne van Sasuke, aki az egyik legtehetségesebb ninja tanonc és minden lány bukik rá. Továbbá Sakura, aki éltanuló és Naruto bele van zúgva. Sasuke persze örök riválisává válik Narutonak, a kettejük kapcsolata a történet egyik fő mozgatója. Tanáruk, Kakashi sem egy átlagos fazon. Mindig maszk van az arcán, csak az egyik szeme látszik ki és mindig egy bizonyos könyvet olvas.

A sok egyszerű feladat megelégelése után kapnak egy nehezebb szintűt, amiről hamar kiderül, hogy valójában veszélyesebb, mint amit ők elvállalhatnának, úgyhogy máris beleláthatunk a shinobik életének kegyetlen nehézségeibe. Az első nagy küldetés után pedig egy újfajta hosszú kaland veszi kezdetét, a chuunin vizsga, amit letéve középszintű ninjákká válhatnak főhőseink. Kiderül majd az is, hogy a rókadémon Naruto lelkében bizony hatással van a gyerekre, azonban nem minden olyan egyszerű.

 

naruto_shippuuden_title_by_thegr4yfox.png  A Naruto Shippuuden a Naruto folytatása. A sorozat elején megismerhetjük a rettegett Akatsuki szervezet tervét, miszerint össze akarják gyűjteni a legendás Bijuu-kat, hogy ezekkel győzzék le Orochimarut és az 5 legnagyobb rejtett ninja falut. A sorozat elején Deidara és Sasori-sama elrabolják Gaarat és a benne lévő Bijuu-t. Narutoék üldözőbe veszik őket.

A sorozat egy dupla speciallal kezdődik, aminek az elején bepillantást nyerhetünk abba, hogy mi fog történni akkor, amikor Naruto és Sasuke találkoznak. Ezután ugrik vissza oda a történet, ahol Naruto Jiraiya-samaval visszatérnek Konohába két és fél év után. Ez idő alatt minden megismert szereplő elérte a chuunin szintet. Sőt, Neji még jounin is lett. Naruto és Sakura első küldetése az lesz, hogy újra vegyék el Kakashitól a csengőket.