Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismertető - Bleach

2012.07.20

 

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

 
A főszereplő egy 15 éves, átlagosnak azért mégsem mondható srác, Kurosaki Ichigo, aki nem csak narancssárga hajával kelt feltűnést Karakura japán városka utcáin. Például megleckézteti a huligánokat, mikor azok feldöntenek egy halott lány emlékére kitett virágot. Ezt eddig más is megtehetné. Csakhogy ő utána szépen a halott lány lebegő lelkéhez fordul, és elmondja neki, hogy nincs mitől félnie. Ichigo ugyanis látja a szellemeket...

Spoiler:


Még kisfiú volt, mikor az Édesanyja meghalt, nagyjából ezzel egyidőben kezdte látni a szellemeket. Apjával és két húgával lakik együtt, az egész család nyitott a >szellemi< dolgokra. Egyébként normális fiú, suliba jár, barátai is vannak.

A nem-mindenki-számára-látható létsíkon azonban nem csak szellemek, hanem gonosz szörnyek, Hollow-k is vannak, akik az előbbieket ... öhm... fogyasztják. Őket is látja Ichigo.
És nem csak őket, hanem azokat is, akik a lelkeket védik a Hollow-k támadásaitól és átsegítik őket a Soul Societybe (Lélek Közösség). Ezek az alakok a Shinigamik (azaz Halálistenek).

Az egyik Shinigami épp Karakurában tevékenykedik, mikor összehozza őket a sors és örökre megváltozik Ichigo élete. Az egyik éjjel álmából felriadva azt látja, amint egy fekete szamuráj ruhás leányzó karddal a kezében átsétál a falán. A lány bemutatkozik és megtudjuk, hogy Kuchiki Rukia a neve.
Ezalatt az egyik Hollow Ichigo egyik húgának ízletes lelkére pályázik, így megtámadja őket. Rukia nem bír vele, úgyhogy felajánlja erejét Ichigonak, aki, hogy megmentse testvérét, él a lehetőséggel. Elveszi a lány erejét, sőt, a kardját is. Legyőzi a Hollow-t, és shinigamivá válik.

Ez nagyjából az első rész tartalma, az alapvető dolgokat itt tisztázzák. A továbbiakról pár szót..

Rukia - erejét elvesztve - a Földön marad, testet szerez, így látják az emberek, Ichigo osztálytársa lesz, hogy segíthessen neki a Hollow-k ellen küzdeni. Számtalan kaland során Ichigo ismerőseinek 65%-áról kiderül, hogy szellemi energiája igencsak szerteágazó és fejlett, sorsok tárulkoznak fel, vicces helyzetek adódnak és természetesen megismerünk sok új szereplőt. Közben a Soul Societyben elgondolkoznak azon, hogy vajon hová tűnt Kuchiki-san... és delegációt küldenek utána, hogy vigyék vissza... meg akarják büntetni... de még mennyire.


Ha akarod tudni hogy folytatódik, nézzd meg! Nagyon jó anime, ráadásul hosszú! :)